Houding- en ganganalyse

WIJ ANALYSEREN EN CORRIGEREN UW HOUDING EN BEWEGING

Het belang van een goede houding

Een slechte houding leidt tot overbelasting van het bewegingsstelsel, waardoor ontstekingen en pijn ontstaan. De podoloog onderzoekt of de klachten van het bewegingsapparaat voortkomen uit een slecht functionerende voet. Hierdoor kunnen niet alleen mensen met klachten ter hoogte van de voeten terecht bij de podoloog. Ook mensen met klachten ter hoogte van de knieën, de heupen en de rug zijn hier aan het juiste adres.

Vooraleer een podoloog start met een behandeling, gaat er altijd een uitgebreid onderzoek aan vooraf. In het klinisch onderzoek gaan we op zoek naar het niet goed functioneren van spieren en gewrichten. In het biomechanisch onderzoek komen verschillende podologische metingen aan bod. De podoloog meet daarbij de mobiliteit van verschillende gewrichten en dit over het hele onderste lidmaat (voorvoet, enkel, knie, heup en bekken), zowel belast als onbelast. Nadien kijkt de podoloog door middel van een ganganalyse met video-opnames hoe de patiënt zich dynamisch voortbeweegt.

Een podoloog beschikt eveneens over een computermeetsysteem om de plantaire drukken van de voeten te meten, zowel statisch als dynamisch. Zo kunnen bepaalde punten op de voet die te veel worden belast, gemeten worden. Verder komen we met dit systeem ook te weten waar het lichaamszwaartepunt zich bevindt en of we te maken hebben met een beenlengte- of bekkenverschil.

Wanneer de oorzaak van de klacht te wijten is aan het niet goed functioneren van de voeten, kan de podoloog de houding van de patiënt beïnvloeden met zooltherapie. Hierdoor zullen de klachten en de pijn verdwijnen.

Een podoloog kan geconsulteerd worden voor tal van klachten:

  • Platvoeten en holvoeten;
  • Hielpijn, metatarsalgie, kniepijn, heuppijn en rugpijn;
  • Beenlengteverschil;
  • Afwijkingen zoals hamer- of klauwtenen en hallux valgus;
  • Peesontstekingen;
  • Overbelastingen en sportblessures;
  • Pijnlijke eelt of likdoorns.

Heeft u vragen of plant u graag meteen een afspraak in? Contacteer ons via onderstaande button.

Contacteer ons