Huid- en nagelaandoeningen

BEHANDELING VAN ALLE PROBLEMEN MET HUID EN NAGELS

Een podoloog behandelt tal van huid- en nagelpathologieën. De huid en nagels worden blootgesteld aan te hoge druk en wrijvingskrachten, die ontstaan tijdens het stappen, lopen of door onaangepaste schoenen te dragen.

Behandeling van algemene klachten

Last van overmatige eeltvorming, kloven of likdoorns op of tussen de tenen? Ons doel is om de druk van het pijnlijke punt af te halen. Hiervoor maken we gebruik van vilt- of siliconetherapie, zorgen we voor aangepaste zolen of bekijken we waar u op moet letten als u schoenen koopt.

Orthonyxie

Wordt u geteisterd door ingegroeide nagels, traumatische nagels, schimmel- of kalknagels? Voor de behandeling van hyperconvexe of ingegroeide nagels maken wij gebruik van nagelbeugels of orthonyxie. Dat is een behandeling waarbij een remaniumdraadje op de nagel wordt geplaatst. Hierdoor komt de nagel opnieuw recht te staan. De behandeling is vergelijkbaar met de plaatsing van een tandbeugel.

Orthoplastie

Orthoplastie of siliconetherapie is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van op maat gemaakte siliconen om een afwijkende stand van de tenen te corrigeren. Een orthese ontlast pijnlijke plekken en kan uitkomst bieden bij drukplekken op of tussen de tenen.

Maak een afspraak om uw problemen te bespreken. Praktijk voor Podologie behandelt alle mogelijke voetproblemen.

Contacteer ons