Team

PODOLOOG VERONIQUE BAEYENS EN HAAR TEAM GEVEN UW VOETEN DE BESTE ZORG

Vakkennis en ervaring

In 1997 startte Véronique met de opleiding podologie. In 2000 behaalde ze met succes haar diploma van Bachelor in de Podologie.

Ze startte onmiddellijk een eigen privépraktijk. Negen jaar lang was Véronique gevestigd in een paramedische groepspraktijk in Brasschaat. Sinds 2009 heeft ze haar eigen thuispraktijk in ’s-Gravenwezel (deelgemeente van Schilde, vlakbij Brasschaat en Schoten). Deze praktijk wordt intussen versterkt door Liesbeth Van Dorst en Lynn Pinxteren.

In al die jaren heeft Véronique een goed contact opgebouwd met verschillende takken binnen zowel de medische als paramedische sector. Ze werkt nauw samen met huisartsen, specialisten (endocrinologen, vaatchirurgen, orthopedische chirurgen, dermatologen, reumatologen), kinesisten, osteopaten, sportcentra, verpleegkundigen, pedicures en ga zo maar door.

U vraagt zich af wat Véronique en haar collega’s voor u kunnen betekenen? U kan bij hen terecht voor:

  • De zorg voor diabetespatiënten;
  • Een analyse en correctie van uw houding en gang;
  • De verzorging van uw huid en nagels;
  • Schoenenadvies;
  • Sportpodologie;
  • De vervaardiging van aangepaste zolen en silicone ortheses.

DE WETENSCHAPPELIJKE AANPAK VAN ALLE VOETGERELATEERDE PROBLEMEN

Sinds 2001 is podologie een erkend paramedisch beroep in België. De beroepstitel werd pas in maart 2016 erkend. Tot op heden is er slechts één voltijdse bacheloropleiding in Vlaanderen, meer bepaald aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Podologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet. De podoloog onderzoekt, behandelt en herstelt klachten die voortvloeien uit een slecht functionerende voet. Zowel klachten van huid en nagels ter hoogte van de voet als klachten van het bewegingsstelsel zijn het werkveld van een podoloog.

Véronique en haar collega’s helpen u zowel curatief als preventief bij uw houding en gang, huid- en nagelaandoeningen of gewrichtspijnen die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet. De praktijk is volledig uitgerust voor de optimale behandeling van eender welk probleem!

Véronique Baeyens

Véronique Baeyens

Lynn Pinxteren

Lynn Pinxteren

Heeft u vragen over voetgerelateerde problemen? Maak een afspraak of neem contact op met ons via onderstaande button.

Contacteer ons
quote
"Onze praktijk is volledig uitgerust voor optimale behandeling van eender welk probleem."
Véronique Baeyens