Podologische zolen

ZOLEN DIE PERFECT AANGEPAST ZIJN AAN UW NODEN

Als uit het biomechanisch onderzoek blijkt dat de podoloog u kan helpen, wordt met behulp van een 3D-laserscanner de hele voet opgemeten. Uw afdruk wordt genomen in een gecorrigeerde stand: ‘de ideale stand van de voet’. De stand van het hielbeen wordt gepositioneerd, de lengte van de voet, de hoogte van het voetgewelf en de breedte van de hiel en voorvoet worden nauwkeurig opgemeten. Aan de hand van gespecialiseerde software worden de zolen gemodelleerd volgens de verschillende bewegingsassen van de voet en wordt er correctie gegeven waar nodig.

Afhankelijk van de persoon, diens klacht(en) en voor welk doeleinde de zolen gebruikt zouden worden, bepalen wij in welk materiaal de zolen gemaakt worden. De zolen kunnen uit kurk of eva (vinyl) materiaal bestaan. Op basis van uw noden wordt er bepaald of u best een dikke of een dunne, een harde of een zachte zool gebruikt.

Praktijk voor Podologie beschikt over een eigen freesatelier met CAD CAM-systeem dat uw zolen op de millimeter nauwkeurig uitfreest. Sinds 2006 werkt de praktijk met het CAD CAM-systeem van de Duitse firma Gebiom, die gespecialiseerd is in software voor bewegingsanalyse en het uitfrezen van zolen.

Heeft u nog vragen over aangepaste zolen of ortheses? Contacteer ons voor meer uitleg.

Contacteer ons