Sportpodologie

LOOP OP WOLKJES DANKZIJ DE JUISTE ZOLEN

Uitzonderlijke sportprestaties beginnen bij gezonde voeten. Door uw voeten de nodige ondersteuning te bieden, zorgt u voor een betere stabiliteit en verkleint de kans op blessures zienderogen. De meeste sportblessures zijn namelijk te wijten aan overbelasting van de gewrichten, die veroorzaakt worden door een slechte houding. Daarom zal de podoloog zich vanuit de ganganalyse een beeld vormen van uw houding en bewegingspatroon.

Aan de hand van de loop- of wandelanalyse kan hij u vervolgens de juiste schoenen adviseren. Als het om sportschoenen gaat, kan de podoloog u vertellen welk type sportschoen het beste bij uw looppatroon past. Er bestaan in grote lijnen drie verschillende sportschoenen: neutrale schoenen, anti-pronatieschoenen en anti-supinatieschoenen. Welke schoen u nodig hebt, is volledig afhankelijk van uw looppatroon.

Daarnaast kunnen wij uw houding optimaliseren en blessures vermijden door gebruik te maken van op maat gemaakte sportzolen. Ten eerste zijn sportzolen – veel meer dan gewone zolen – specifiek aangepast aan de grondreactiekrachten. Ze dempen de schokken die anders door de gewrichten opgevangen zouden moeten worden. Daarnaast houden ze ook rekening met mechanische stress. Met de juiste sportschoenen voorkomt u wrijving en blaren.

Graag helpen wij u bij de keuze van uw sportschoenen. Op basis van de houding- en ganganalyse en rekening houdend met de sport(en) die u beoefent, kunnen wij u de nodige ondersteuning bieden. Dankzij ons deskundig advies kan u niet alleen sportblessures voorkomen of verhelpen, maar zullen ook uw prestaties verbeteren!

Gelooft u in de juiste schoenen? Voorkom of behandel gezondheidskwaaltjes dankzij het persoonlijke sportadvies van Véronique en haar team.

Contacteer ons